Klättring i Las Cañadas del Teide

Klättra på över 2 000 meters höjd i Teneriffa
Väggarna tillhör inte Kanarieöarnas mest vertikala, men att klättra i det imponerande naturlandskapet Las Cañadas i Teides nationalpark, vid Spaniens högsta bergstopp, är en unik upplevelse som utförs på mer än 2 000 meters höjd. De fantastiska vulkanformationerna ligger på centrala Teneriffa och döljer en mängd olika områden för alla slags klättringstekniker. Ett av de mest populära är passet Cañada del Capricho, med utrustade leder för sportklättring och bouldering.
Lederna uppför La Catedral och Roques de García
En populär vägg bland klättrare, där man kan klättra utan begränsningar, är klippan La Catedral som är en imponerande, vulkanisk bergvägg. Med en maxhöjd på 120 meter sammanflätar den flera leder på sin västra sida, även om de på den norra sidan har bäst omgivning och är mest vertikala. Denna klippformation är en del av Roques de García, en av nationalparken Parque Nacional del Teides mest besökta platser med en häpnadsväckande utsikt över slättlandet Ucanca som har en betydande geologisk rikedom.
Localidad
La Orotava

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045