Cykelled på El Hierro

Cykla över El Hierro från Valverde
Att cykla över "Meridianön" är ett äventyr där man börjar trampa från öns huvudstad Valverde, som ligger i nordöstlig riktning. När man kommer till lantbyn San Andrés tar man landsväg HI-4 till en korsning där man svänger mot Hoya del Morcillo och El Julans bevarade landskap, ett av de områden som gör El Hierro till en så unik ö. Det är en tallbevuxen sluttning där endast kapellet tillägnat La Virgen de los Reyes och Orchillas fyr påminner om att området är befolkat.
Trampa genom Frontera till utsiktspunkten La Peña
Efter att ha beundrat de enar som har förvridits av vinden, "las sabinas", börjar nedfarten mot öns nordöstligaste sida. Efter att ha lämnat Playa de El Verodal och dess röda sand bakom sig, trampar man genom dalen Valle de El Golfo via Camino de Frontera, ett av öns mest imponerande bergspass. När man nått 1 300 meters höjd återstår bara en tur till utsiktspunkten La Peña − som skapats av konstnären och arkitekten César Manrique − innan man vänder tillbaka mot Valverde genom de förtjusande små byarna Guarazoca, Erese och El Mocanal.
Distance
105 km
Höjd
1338 km
Slope
2400 km
Is circular
Restaurant
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
7
257
13
262
10045