Bodyboarding i La izquierda i La Santa

En av Europas bästa vågor för att utöva bodyboarding
La izquierda i La Santa anses ha en av Europas bästa vågor för att utöva bodyboarding. Läget ligger i fiskebyn La Santa på Lanzarotes nordvästkust och brukar ofta besökas av bodyboardingexperter under hela året tack vare den konstanta kvaliteten. Läget är lätt att hitta och syns till och med från vägen, och det ligger nära några av öns mest kända lägen, vilket gör att det råder en härlig surfstämning i området.
Ett läge på Lanzarote som bara är lämpligt för experter
La izquierda i La Santa är en våg som bryter åt båda håll. Den högra är favoriten bland bodyboardare eftersom den är snabbare och mer ihålig, är kort och har en vertikal vägg. De här stora vågorna gör att man måste vara en erfaren bodyboardare och ha på sig våtskor och våtdräkt i fall man råkar slå i vulkanrevet som ligger mycket grunt. De bästa förhållandena inträffar vid medelhögt vatten, vindar från S-SV-SO-O, swell från N-NO-NV-V och under månaderna september–maj.
Localidad
La Santa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045