Bodyboarding i El Frontón

En av världens bästa vågor för bodyboarding på Gran Canaria
Läget El Frontón på Gran Canarias nordvästkust har en av världens bästa vågor för att utöva bodyboarding och har utsetts av proffs som den femte bästa vågen i världen. Man ta sig dit från fiskebyn Caleta de Arriba via en labyrint av bananodlingar genom ett sluttande område. Man kan parkera i närheten eller promenera från den närbelägna stranden Agujero men man bör vara försiktig när man tar sig dit på grund av det ständiga vågsvallet i området.
Ett läge för radikala manövrar nära Caleta de Arriba
Läget i El Frontón är så kraftfullt att det ofta jämförs med Teahupoo. När vågen bryter över den vulkaniska havsbottnen skapas en kraftfull tunnel som bryter åt höger och vänster. Dagar med stora vågor krävs det att man är erfaren och modig, men i gengäld får man möjlighet att hoppa och göra radikala manövrar. Det är ganska lätt att ta sig ner i vattnet eftersom man kan gå ända till kanten av revet, man var försiktig i vågorna. Förhållandena är konstanta under hela året med högvatten och SO-SV-O-vindar och swell från V-NV-N-SV, men de största vågorna rullar in från oktober till maj.
Localidad
Gáldar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045