Windsurfing på stranden El Cabezo

Ett läge med extrema vågor och vindar på Teneriffa

På södra Teneriffa, bredvid El Médano, finns ett läge som är populärt bland de mest erfarna windsurfarna tack vare de extrema vind- och vågförhållandena – El Cabezo. Det är ett läge som ofta besöks av erfarna windsurfare eftersom det kan vara farligt, särskilt under dagar med stora vågor och starka strömmar. Läget ingår i världsturneringen i windsurfing som anordnas av PWA (Föreningen för professionella windsurfare) och rekommenderas särskilt när det blåser passadvindar i N-NO.

Windsurfing på en strand av sand och vulkanrev

Vänstervågen på stranden El Cabezo är jämnare och har bättre vägg än högervågen. Bottnen är av sand och vulkanrev och på grund av stenarna som sticker upp under lågvatten bör man bara windsurfa när det är högvatten eller medelhögt vatten. Runtomkring finns ett stort utbud av service och tjänster som är riktade mot sportfantaster och här råder en avslappnad turist- och surfstämning som är typisk för El Médano.

Parking
Restaurant
Localidad
El Médano

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
1
259
13
262
10045