Windsurfing på Playa de Vargas

Ett läge för windsurfing på Gran Canaria för alla nivåer

Playa de Vargas ligger på östra Gran Canaria nära Igenio och flygplatsen. Jämnheten och vind- och vågförhållandena gör det här till ett läge som passar för windsurfare på alla nivåer, även om det under dagar med kraftiga strömmar är bra att ha viss erfarenhet. På Playa de Vargas bryter vågen i en mängd toppar både åt höger och vänster, och en del har höga väggar och tunnlar. Vindarna är som jämnast mellan april och september och det är då det är som allra bäst här.

Ett läge med sandbotten och klappersten

Playa de Vargas är ett skyddat område som är välbesökt av vattensportsfantaster och som har en camping mycket nära stranden. Det är enklast att ta sig ner i vattnet vid lågvatten eftersom vågen bryter mycket nära strandkanten vid högvatten. De perfekta vindarna för att windsurfa på Playa de Vargas är från N-NO och SV. Botten består av sand och klappersten.

Localidad
Vargas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045