Windsurfing i Pozo Izquierdo

Ett läge för windsurfing med vindar året runt

På sydöstra Gran Canaria, bredvid Vecindario, ligger Pozo Izquierdo som har mycket jämna vind- och vågförhållanden som gör att man kan windsurfa här under hela året. Här krävs att man är mycket erfaren, och det här läget är känt internationellt eftersom det ingår i PWA:s (Föreningen för professionella windsurfare) världsturnering. Vågen är lång och bryter åt höger med NO-vind side-onshore som blir kraftigare under sommarmånaderna.

Surfcamp, windsurfingaffärer och windsurfingskolor på Gran Canaria

Eftersom vågen bryter vid strandkanten vid högvatten och bottnen är klippig bör man vara försiktig så att man inte förstör utrustningen och man bör även använda våtskor. I Pozo Izquierdo finns det mesta en windsurfare behöver, surfcamp, specialiserade windsurfingaffärer samt ett internationellt windsurfingcenter. Man tar sig hit via motorvägen GC-1 och tar avfarten Vecindario-Pozo Izquierdo. Därefter kör man från Vecindario mot havet.

Parking
Restaurant
Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045