La Cilla utsiktsplats

Utsiktsplats i en grotta i Artenara

Den här utsiktsplatsen ligger i den berömda restaurangen La Cilla. Från restaurangens uteservering kan man beskåda Gran Canarias bergstoppar, där de berömda klipporna Nublo och Bentayga sticker ut – en fantastisk miljö som förklarats Unesco biosfärreservat. La Cilla är uthuggen i en kulle i Artenara, en by mitt på ön känd för sina grotthus. För att komma till utsiktsplatsen måste man korsa hela klippan genom en 50 meter lång tunnel.

Typisk restaurang med vyer över Gran Canarias bergstoppar

Matsalen i La Cilla är rymlig och modern, inredd med många träinslag, murverk och sten och med glada färger. Även om man inte måste äta på restaurangen för att njuta av utsikten rekommenderar vi att du ringer i förväg för att boka en av de 150 platserna på den stora uteserveringen. Här kan man till exempel avnjuta ett mål getkött tillagat över glöd, tillsammans med ett gott kanariskt vin och en bit typisk mandeltårta från Artenara.

Altitude
1.189 m
Landscape type
Blandat
Skyddat område
Nej
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
9
10
262
10045