Vad gör man på Kanarieöarna i mars?

En av de mest efterlängtade årstiderna börjar: våren kommer till Kanarieöarna, även om det inte är så stor skillnad mot resen av året då här är våraktigt jämt. Temperaturerna är milda och behagliga hela tiden och det är bäst att ta på sig sandaler för en dag på stranden medan man i andra länder fortfarande går i stickad tröja och jacka.

Contenido

Kanarieöarna tar emot de som älskar havet och stranden. Utmed de åtta öarna hittar vi flera ställen där man kan surfa och fånga de bästa vågorna. Topp-öarna för att utöva denna spännande sport är Fuerteventura och Lanzarote, med sina starka och långa vågor, utan att förglömma Gran Canaria och Tenerife med vågor som är omtalade och uppskattade av experter, även om det är så att många av de kanariska stränderna genererar vågor för alla nivåer. 

Att surfa på Kanarieöarna har blivit en stor attraktion bland proffs på hög nivå, de kommer varje år till viktiga världstävlingar som ASP:s WQS eller mästerskapet Red Bull Rival.

 

Contenido

Nöje mäts i leenden, och särskilt om de delas. Kanarieöarna har parker att besöka med familj och vänner: åka vattenrutschbana, se på en show med späckhuggare eller promenera i en vildavästernby, är några av nöjesplanerna som vi erbjuds. Man kan också besöka djurparker och akvarium, temaparker som Sioux City eller Angry Birds Activity Park, och vattenparker som Siam Park, Europas största och en av de bästa i världen.

Contenido

När kvällen närmar sig har dagen fortfarande otroliga solnedgångar att visa oss. Några platser där man kan njuta av vackra solnedgångar är stranden Famara, (Lanzarote), mycket vackert vid lågvatten, La Restinga (El Hierro), från Mar de las Calmas eller den öde stranden Benijo (Tenerife), huvudrollen i många fotoreportage.