Vad gör man på Kanarieöarna i juli?

Juli är den perfekta månaden för att dra nytta av Kanarieöarnas milda klimat och sticka iväg från de höga sommartemperaturerna. Man har fortfarande nytta av ljuset för att upptäcka den underbara kanariska naturen, lära känna den lokala kulturen, idrotta, hitta den perfekta stranden eller besöka små byar fulla med charm och tradition.

Contenido

Ett av de klassiska semesterproblemen gör sig påmint på Kanarieöarna i juli: Stranden eller landet? Använda den ljusa tiden till att promenera i naturen och upptäcka de vackra landskap som ön erbjuder, eller för att njuta av solen, sanden och havet på en av de många stränderna, urbana med all service eller gömda vikar där man kan koppla bort allt annat? Ett problem med en stor lösning: gör allt.

 

Contenido

La Graciosa, den minsta och mest östra av Kanarieöarna, firar i juli havets madonna, med en sjömansprocession i vilken alla grannar lägger ned sin kropp och själ. En efterlängtad händelse som den i Puerto de la Cruz, staden på Teneriffa, där dessa firanden levs så intensivt att de drar tills sig tusentals personer från andra ställen i skärgården Religiös glöd och havssmak på en massiv, färggrann och glad båt.

 

Contenido

Under denna del av året blåser passadvindarna, mycket uppskattade av sjömän och utövare av vattensporter, mjukt och konstant med en perfekt påskjutning. Amatörer och proffs kan njuta av vågorna med seglet eller skärmen eftersom det under denna tid anordnas många och utmärkande tävlingar i windsurf och kitesurf.