Den vulkaniska ginens magi

Den vulkaniska gin som har överraskat alla och andra smaker som inte kan hittas utanför Kanarieöarna.

Contenido

Eftersom Kanarieöarna är en så speciell plats är det logiskt att produkter produceras här som är lika speciella. De flesta av oss känner till den söta smaken av bananer från Kanarieöarna och har provat på den intensiva smaken av mojo picón. Det finns flera faktorer som ligger bakom detta, som det privilegierade klimatet och de hantverksmässiga produktionsteknikerna. Men det finns dessutom något annat enigmatiskt som man direkt lägger märke till och som gör dessa åtta öar så speciella: den vulkaniska kraften.

Contenido

Tack vare denna energi från jordens inre strömmade en gång lava upp ur havets djup och Kanarieöarna föddes. Öborna har sedan urminnes tider vetat hur de ska dra nytta av denna vulkaniska natur och göra det bästa av den.

La Geria på Lanzarote är ett område som väcker beundran. Här växer malvasiadruvan tack vare den fuktighet som hålls kvar av lagret av små fragment av vulkanisk sten som täcker vinrankornas rötter. Rötterna skyddas även mot vinden genom små runda väggar av mörk sten. Detta märkliga sätt att odla vinstockar har skapat ett fascinerande landskap och unika viner som är kända över hela världen för sin extraordinära kvalitet.

Contenido

Människorna som bor på dessa öar har utan tvekan hittat ett sätt att ta vara på det mesta som naturen har att erbjuda. Ett av de senaste exemplen är en typ av gin som produceras tack vare en vulkan. Nu är det förstås inte så att vulkanerna på Kanarieöarna spottar ut gin i stället för lava. Obsidian Gin skapas på en vulkan vars sluttningar fångar upp det så kallade ”horisontella regnet”. Det här är ett unikt fenomen som är typiskt för Kanarieöarna och som inträffar när molnhavet som bildar passadvindarna möter något hinder, till exempel trädens löv, och bildar nederbörd i form av tusen vattendroppar. Man kan likna detta vid att kunna dricka det renaste regnet och vulkanens ande i ett enda glas.

Contenido

Som pricken över i:et fulländar mangon från La Gomera, ananasen från El Hierro och den söta apelsinen från Gran Canaria Obsidian Gins smak av det kanariska landskapet.