Playa Jardín

Ett verk av konstnären César Manrique

I turistkärnan Puerto de la Cruz på norra Teneriffa hittar du Playa Jardín, en av de mest kända stränderna i området. Stranden utformades på 90-talet av Kanarieöarnas egna berömda konstnär: César Manrique. Målet var att alltid kunna erbjuda besökaren avkoppling. Bara vägen dit, som går genom trädgårdar med inhemsk fauna och stigar mellan stenmurar och vattenfall, får dig att slappna av. Väl framme väntar en avkopplande dag på en strand med alla bekvämligheter och en fantastisk utsikt över vulkanen Teide.

Tre stadsvikar med svart sand i Puerto de la Cruz

Playa Jardín är en stadsstrand med svart sand uppdelad i tre sträckor: Playa del Castillo, Playa del Charcón och Playa de Punta Brava. En vågbrytare på ena sidan skyddar delvis stranden från vågor. Detta för att det fortfarande ska finnas ytor att surfa på. Strandpromenaden binder ihop stranden med trädgårdarna, lekplatserna, uteserveringarna, kaféerna och musikpaviljongen. Här finns dessutom solstols- och parasolluthyrning, duschar, omklädningsrum och tillgänglighet för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Längd
2 km
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Puerto de La Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
1
9
262
262
10045