Playa de Radazul

Ett bad med utsikt över Valle de Güímar

Playa de Radazul, också känd som Playa del Litoral del Rosario, är känd för att ha den bästa panoramautsikten i området runt den frodiga dalen Valle de Güímar. Den ligger bara 8 km från Santa Cruz de Tenerife, och 16 km från Aeropuerto Tenerife Norte, och är en strand med mycket folk, även om den är lugnare än en del andra i omgivningen. För de som är ute efter en lugn plats för att koppla av på är denna strand med sitt klara vatten perfekt för att ta sig ett dopp antingen från strandkanten eller direkt ned i öppna havet från trapporna på vågbrytaren som skyddar stranden.

Utan hemligheter i klart vatten

Det finns ingen som älskar dykning, simning eller snorkling som kan motstå det kristallklara vattnet och de måttliga vågorna på Radazul. Och för de som inte vill blöta ned sig finns det en lekplats, toaletter, omklädningsrum och solterrass på strandpromenaden. För att äta kan man bara gå till någon av restaurangerna med uteservering i sporthamnen, härifrån kan personer med nedsatt rörlighet ta sig till stranden. Det finns gott om parkering i området och flera busslinjer som tar besökare och invånare till denna eden med svart sand.

Längd
250 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Showers
WC
Public transport
Sin vigilancia
Localidad
Radazul

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
1
9
262
10045