Playa de Los Cancajos

En vulkanisk strand nära Santa Cruz på La Palma

Stranden Los Cancajos ligger på östra La Palma, två kilometer norr om flygplatsen och ytterligare två kilometer söder om öns huvudstad Santa Cruz de La Palma. Bukten är skyddad av en vågbrytare av vulkanisk bergart, som ger lugnt vatten året runt och ett mycket rikt havsliv. Därför är det här stranden för dem som kan och vill lära sig att dyka.

Snorkla på en stadsnära strand med alla faciliteter

Los Cancajos är en stadsnära strand med varm svart sand och knappt några vågor, där du kan dyka i grottor och snorkla. Här finns toaletter, duschar samt solstols- och parasolluthyrning. Här finns också parkering, bussarförbindelser och tillgänglighet för personer med nedsatt rörelseförmåga. I närheten ligger också flera restauranger där du kan äta fantastisk fisk precis vid havet. Det finns även turistlägenheter och två H10-hotell, som är tre- respektive fyrstjärnigt, om du vill ha en riktigt avkopplande semester på La Palma.

Längd
624 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Oleaje moderado
Localidad
Breña Baja

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
5
9
262
262
10045