Playa de Las Conchas

Charmig plats i form av en stor strand

La Graciosa, bredvid Lanzarote, är den ö bland Kanarieöarnas befolkade öar som är minst påverkad av människan. Ön är en riktig skattkammare som i sin nordöstra del gömmer pärlor som Las Conchas, en strand som har för många attraktioner för att förbises. Det tar 45 minuter att gå eller 20 minuter att cykla från huvudbyn, men väl på plats vid den vita sanden och havet som skiftar i olika blå nyanser kommer dina sinnen att tacka dig för att du tog dig hit. Om du bokar i god tid är det till och med möjligt att besöka ön i en 4x4-taxi, ett av de få fordon som är tillåtna på ön. Det viktiga är inte hur du kommer hit, utan att du kommer hit. Och njuter.

Vit sandstrand och utsikt över de små öarna Alegranza och Montaña Clara

Efter en skön promenad från Caleta de Sebo till Las Conchas är det fantastiskt koppla av på den varma sandstranden med utsikt över Atlanten. Den ökenliknande miljön gör att det är lätt att promenera hit. Solen det kombineras med landskapet och vågorna, som kan vara särskilt starka, så det är tillrådligt att inte simma. Utsikten över de små öarna Montaña Clara och Alegranza, alla snäckorna som gett stranden dess namn, avskildheten, naturen och friheten gör att man vill tillbaka nästa dag.

Längd
610 m
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
HBTQ
¡Aviso!
Var försiktig
Localidad
La Graciosa
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
8
10
262
10045