La Cantera

En strand att ta sig till med båt

Denna strand på knappt 300 x 20 m är en av de mest svåråtkomliga på ön, och därför också den med minst besökare och med en lugnare atmosfär. Den ligger i Alajeró och man kan bara ta sig dit med båt eller till fots, den närmsta vägen är GM-2. Dess lugna vatten och paradisliknande atmosfär gör stranden till den perfekta för de som föredrar lugnet framför servicen.

En övergiven fabrik

Under många år var Playa de la Cantera också känd för en av öns viktigaste fiskfabriker, den tillhörde Mario Novados familj. Denna fabrik, grundad på 1800-talet och som fortfarande finns kvar, konserverade tonfisk under många år.

Längd
180 m
Sin vigilancia
Lugnt vatten
¡Aviso!
Acceso por barcoOleaje moderado
Localidad
Alajeró

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
6
9
262
10045