Melenara

En strand för alla på Gran Canaria.

Belägen i Telde utmärker sig denna 350 m långa strand för sin sand med vulkaniskt ursprung, samt för sitt serviceutbud för vilket den har fått sin blå flagga. Med en gratis badinrättning, en lekplats och picknickområde är det inte konstigt att denna strand är en av familjernas favoriter.

Under Neptuno

Malenara är känd för att sin spektakulära bronsstaty som är mer än 4 meter hög och representerar Neptuno. Uppförd av skulptören från Kanarieöarna, Luis Arencibia Betancort, är denna skulptur en symbol för kopplingen mellan orten och havet, något vi också ser på de många restaurangernas menyer, då de är specialiserade på färsk fisk som serveras i strandens omgivning.

Längd
350 m
Accessible
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Oleaje moderado
Localidad
Telde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
2
9
262
262
10045