Risco del Paso

Landskaps- och idrottsparadis

Risco del Paso, belägen på Istmo de Jandías södra kust, i kommunen Pájara, är en emblematisk strand på Fuerteventura, den har prytt så många vykort över Kanarieöarna. Området är blåsigt, särskilt under sommarmånaderna, och är perfekt för vattensporter som windsurf och kitesurf. Därför finns det flera specialiserade affärer och skolor i området. Men även om det inte blåser, eller bara blåser måttligt, så erbjuder Risco del Paso en unik sol- och strandupplevelse, ett bad i lugnt, kristallklart och turkost vatten, och en lång promenad över den vita sanden som försvinner i horisonten.

Naturen i dess renaste form

De 20 km som stränderna Playas de Jandía, mellan Costa Calma och Morro Jable, sträcker sig, kan man avverka till fots utan avbrott. Risco del Paso ligger på Playa de Sotaventos södra del, den får sin sand ifrån sanddynorna och de gamla fossilstränderna. Då detta område är platt skapar tidvattnet laguner och saltängar på en stor kustplattform, med både xerofila (anpassade för att växa i sand) och halofila växter (som klarar av saltet), och erbjuder skydd för ett tiotal arter av inhemska fåglar och flyttfåglar.

Längd
6500 m
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Todo el año
Viento
Lugnt vatten
Localidad
Pájara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
9
262
262
10045