Playa de La Concha, i El Cotillo

En av Fuerteventuras mest omtalade stränder
På nordvästra Fuerteventura hittar du stränderna i fiskebyn El Cotillo. Flera barnvänliga vikar med vit sand och lugnt turkost vatten sträcker sig norrut. En av dem är La Concha, en mycket känd strand på Fuerteventura tack vare dess lugna miljö, vackra natur och egenskaper. Närheten till byn gör att du från en uteservering kan blicka ut mot havet och njuta av en majestätisk solnedgång och ett fantastiskt färgskådespel inom loppet av bara några minuter.
En vit sandstrand för hela familjen i El Cotillo
På La Concha blir vågorna aldrig stora tack vare det hästskoformade revet. Dagar med mer vind kan man skydda sig i ”los corralitos”, som är små cirkelformade murar som invånarna byggt upp av vulkansten. När lågvattnet infinner sig kan de minsta leka tryggt i vattensamlingarna som bildas mellan klipporna runt omkring. Det finns en parkering nära stranden, badvakter, lägenheter för uthyrning och en restaurang med uteservering på nära håll.
Length
220 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Tourist info
HBTQ
Viento
Aguas tranquilas
Localidad
El Cotillo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
9
262
262
10045