Playa de Costa Calma

Två kilometer lång turiststrand nära La Lajita
Costa Calma ligger mycket nära byn La Lajita på södra Fuerteventura. Det är en två kilometer lång turiststrand med vit sand och härligt turkost vatten. På den här paradislika stranden kan du ta en lugn promenad till en fantastisk utsikt över de jordfärgade bergen som fått sin mjuka form av erosion. Det nära hotell- och lägenhetsbyggnaderna skyddar stranden från vind. Om du väljer att bo här kan du med bara några steg genom den mjuka sanden lämna poolen och ta ett dopp i havet.
En vit sandstrand med vattensporter på Fuerteventura
Costa Calma är den största av flera stränder som binds samman när det är lågvatten. På den norra delen finns det två små barnvänliga stränder. När det börjar blåsa lite är strandens södra del perfekt för att lära sig surfa och vindsurfa. De närliggande hotellen erbjuder olika typer av service på stranden, såsom solstolar och parasoll, badvakter och aktiviteter. Vägen dit är omgiven av inhemsk vegetation, som gör att Costa Calma känns som en riktig oas.
Length
2190 m
Hammok sunshade
Lifeguard
Parking
Restaurant
Showers
WC
Tourist info
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
Etiketter
Etiquetas
4
10
262
262
10045