Stjärnskådning på Alto de Garajonay

Titta upp på en himmel med sparsam ljusförorening på La Gomera
I hjärtat av ön La Gomera ligger Alto de Garajonay som är en naturlig utsiktsplats för stjärnskådning. Det är lätt att ta sig dit med bil och där finns en liten parkering. Under klara dagar kan man se Kanarieöarnas västra öar från bergstoppen. Utsiktsplatsen ligger på 1 487 meters höjd är en av de bästa platserna för att betrakta himlavalvet på La Gomera tack vare det förstklassiga läget och den sparsamma ljusföroreningen.
Spektakulär panoramavy över Skytten och Skorpionen.
Om man under nattens första timmar i augusti tittar söderut ser man stjärnbilderna som svävar i Vintergatans tätaste område: Skytten och Skorpionen. Om natten är mycket mörk får man en fantastisk vy över kärnan i vår galax. I Skorpionen lyser en stjärna med en rödaktig ton: det är Antares – en röd stjärna som är 700 gånger större än solen. Nära Antares kan man med kikare se en boll av stjärnor som en suddig prick. Det är M4, ett stort klot av gamla stjärnor som ligger 7 200 ljusår från jorden.
Altitude
1.484 m
Protected sky
Område med hög skärpa
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
Vallehermoso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Stäng av bilens lampor. På så sätt hjälper du till att minimera himlens ljuskontaminering.
- Om du befinner dig på en astronomisk utsiktsplats ska du respektera och vårda de olika elementen (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Försök vara tyst eller viska. Så njuter man mer av upplevelsen.
6
10
262
10045