Cumbre Vieja naturpark

Ett storslaget landskap

Cumbre Vieja naturpark sträcker sig från mitten till den södra delen av La Palma. Här kan man beskåda de förhistoriska lavaströmmarna liksom de nyare från Teneguías vulkanutbrott 1971. Några av vulkanerna i Cumbre Vieja naturpark är hem åt skyddade växt- och djurarter. Tallskogen som befolkar stor del av parken ger en vacker kontrast mot jordens mörka färg och skapar ett fantastiskt landskap.

En vandringstur bland La Palmas vulkaner

Det bästa sättet att uppleva vulkanerna på La Palma och naturen i Cumbre Vieja naturpark är att vandra till fots längs en led som genomkorsar parken från norr till söder. Vandringsleden heter ”Ruta de los volcanes” (vulkanturen) och passerar alla viktiga vulkankäglor. Från den här vandringsleden, som inte är anpassad för fordon, kan man också njuta av otroliga vyer över La Palma och de närmaste öarna.

Höjd
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Breña Alta, Breña Baja, Villa de Mazo, El Paso, Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
10
262
10045