Las Niñas-dammen

En konstgjord sjö på Gran Canaria för en heldagsutflykt

För den som vill tillbringa en dag i ett vackert naturlandskap är Las Niñas-dammen i Gran Canarias inland den perfekta platsen. Den här konstgjorda sjön är omgiven av kanarietallar och har ett stort fritidsområde med bord, grillar, toaletter och parkering. Det finns också ett område där det är tillåtet att campa. De olika lederna som genomkorsar området ger möjlighet att njuta av Las Niñas-dammen och dess omgivningar på ett annat sätt.

Skådeplats för en tragisk legend

Las Niñas-dammen är omgiven av legender och mysterier. En av tallarna i området är över 400 år gammal, och är skådeplatsen för en tragisk legend som förtäljer historien om en ung kvinna som dör i lågorna vid trädets fot. Det kan vara intressant att veta att den här tallen, som stiligt reser sig mot Las Niñas-dammens vackra landskap, har överlevt flera bränder under sin långa historia.

Höjd
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
10
262
10045