Guayadequeravinens naturminne

Grotthus i en fantastisk ravin på Gran Canaria

Guayadeque är en gömd naturskatt och räknas till Gran Canarias folklore. Den här vidsträckta 15 kilometer långa ravinen på öns sydöstra del har ett fascinerande kärvt landskap, med branta sluttningar täckta av inhemsk vegetation och slingriga vägar. Känslan av att befinna sig på en magisk plats förstärks av ravinens berömda grotthus, de många naturliga grottorna som har gjorts om till bostäder, lanthus för turister och restauranger.

En dagsutflykt i närheten av Maspalomas

Den här fantastiska dalen är perfekt för en dagsutflykt och ligger endast 30 minuter med bil från turistkärnor som Maspalomas. I ravinens framkant ligger Guayadeque besökscenter där du kan lära dig mer om sedvänjor som var vanliga bland ravinens kanariska urinvånare. Vägen genom flodbädden leder upp till ett litet kapell och flera restauranger med lokal mat som tillagas på klippan. Vid vägens slut börjar en sju kilometer lång vandringsled som går till Los Marteles caldera.

Höjd
279 m
Flora interest
Catering
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Ingenio y Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
10
262
10045