Bandama naturminne

Besöka en caldera på Gran Canaria

Att besöka Bandamas caldera är som att resa flera miljoner år bakåt i tiden, till en epok då enorma undervattensexplosioner öppnade upp detta storslagna område som mäter en kilometer i diameter. Bandama ligger 20 minuter med bil från Las Palmas centrum, på nordöstra Gran Canaria. Platsen är minst sagt storslagen med sin skålformade fördjupning täckt av inhemsk skog, sina stora depåer med gråaktig vulkanisk aska och sina branta klippor.

Den bästa vyn över Bandamas caldera

Vid calderans branta kant reser sig den 575 meter höga toppen Bandama, Gran Canarias senaste vulkankägla och en enastående utsiktsplats. För att stiga ned i calderan måste man ta de små stigarna som går genom den. Längs de 170 metrarna ned till botten kan man se grottor som öns forna invånare använde för att förvara korn, presshus för att pressa druvan som odlades i Bandama och några få hus med flera hundra års historia.

Höjd
574 m
Flora interest
Catering
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Santa Brígida

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
10
262
10045