Las Salinas de Agaete

En naturlig pool med lavatunnlar för hela familjen

Las Salinas de Agaete ligger på Gran Canaria och är precis som en medeltida fästning, fast full av härligt havsvatten. Här ligger tre fantastiska naturliga pooler som skyddas mot det öppna havet och de liknar en fästning tack vare murarna med tinnar som ger ett ännu bättre skydd mot havets vågor. Poolerna är länkade via lavatunnlar och här kan man njuta av en avslappnande simtur med en fantastisk vy över den klippiga nordvästkusten.

Nära en hamn och en charmig by

Vid de här poolerna finns solterrasser och närbelägna dykplatser och man tar sig enkelt hit från den närliggande hamnen i Agaete som har färjeförbindelser till Teneriffa och som är känd för sina restauranger. Man kan gå hit eller åka bil från gatan El Muelle och parkera bredvid poolerna där man även hittar en palmlund och grönsaksodlingar som utgör en vacker kontrast. Fem minuter med bil från byn ligger ett slott som inte är gjort av sand, utan av saltvatten.

Parking
Solarium
Kids zone
Solo en verano
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Agaete
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
  • Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
2
9
262
10045