Puertito de Lobos

En av de vackraste naturliga poolerna på Kanarieöarna
Var hittar man en obefolkad pärla i Atlanten som tidigare var ett tillhåll för sjölejon? Allt du behöver göra är att åka till Fuerteventura, hoppa på en båt i Corralejo och tjugo minuter senare har du kommit fram till Puertito de Lobos – ett område med några få hus på en liten, nästan orörd, ö på 4,5 kvadratkilometer. Upptäck varierande och vackra naturliga blå pooler med kristallklart och lugnt vatten där du kan ta ett avkopplande dopp eller snorkla och sedan äta en bit på öns restaurang. Men det man framför allt hittar här är lugn och ro. Mycket lugn och ro.
Bada på en liten ö med en fantastisk utsikt över norra Fuerteventura
Den här dyrgripen av hav och land har blivit en av de populäraste utflyktsplatserna på Fuerteventura. Poolernas kristallklara vatten är en kontrast mot den vulkaniska havsbotten. Det i kombination med de små fiskebåtarna och de stora badområdena gör att man vill hoppa i och stanna kvar länge, länge. Resten av den lilla ön, som är ett officiellt naturreservat, med en vacker strand, vandringsstigar och en fantastisk utsikt över Lanzarote och Fuerteventura gör det här till ett oförglömligt besök.
Miljö
Natur
Localidad
Islote de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
- Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
4
9
262
10045