Pozo de las Calcosas

En unik liten by med en naturlig pool på norra El Hierro

I den här unika lilla byn på El Hierro, den minsta av Kanarieöarna, kan du inte bara betrakta de gamla halmtaken som finns på många av husen som är byggda av vulkanisk sten, utan du kan även njuta av naturliga pooler, en stor och en lite mindre, och en bukt som är delvis skyddad från Atlanten. Dessutom kan du simma i havet om vågorna inte är för stora. Det är en anledning nog så bra för att besöka området El Mocanal i Valverde, öns huvudstad.

Lugn och tradition under Neptunus vakande blick

De här husen byggdes som sommarbostäder av fiskare. Man kan ta sig med bil till klippans topp, där det även finns två restauranger, men för att ta sig till byn krävs en kort men behaglig promenad där man får en fantastisk utsikt över havet och den slingrande kusten. Gatorna består av stenar som tiden har gjort runda och släta och precis vid badområdet finns en märklig skulptur av återvunnet material som föreställer Neptunus. En plats värdig en gud.

Solarium
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
El Mocanal
Var försiktig

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd inte tvål i duscharna.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
  • Husdjur är förbjudna i många av naturbassängerna. Kontrollera om de får följa med.
7
9
262
10045