El Golfo

En fiskelantgård omgiven av lava

På västra Lanzarote vid havet ligger El Golfo som är en fiskeby i naturparken Volcanes. Lantgården omges av lava från utbrotten mellan 1730 och 1736 och är en förtjusande plats med fiskestugor i en stil som är typisk för Lanzarote. Husen med de vitrappade väggarna och plana taken ligger på smala gator som mynnar ut i den oändliga vyn av de grundstötta båtarna som ligger på en strand med svart sand.

Lantligt boende och utsökt gastronomi

I El Golfo finns det ett brett utbud av pittoreska boenden. Det är värt besväret att besöka den här lantgården på semestern – inte bara för att platsen är vacker, utan även för att den är lugn och erbjuder utsökt mat som präglas av områdets färska fisk samt de närliggande naturområdena, till exempel dammen Los Clicos och nationalparken Timanfaya. Dessutom skapar skymningsljuset från några av terrasserna ett magiskt slut på de fridfulla dagarna

Lookout
Restoration
Shop/shopping
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
3
9
262
10045