Tazacorte by

En by full av kulturminnen som ligger mitt bland bananodlingarna

I Tazacorte finns det enda bananmuseet i hela Europa och bananen här har fått en skyddad geografisk beteckning. Men den här byn på La Palmas nordvästra kust är så mycket mer än stora bananodlingar. I byns kärna, i kvarteret Charco, hittar man en byggnads- och kulturminnen av stort värde, vilket de gamla adelshusen från 1500- och 1600-talen visar på. Ett besök i den här vackra byn efterlämnar ett härligt intryck – även hos den mest krävande besökaren.

Från den historiska stadsdelen till promenadvägen längs kusten

Tazacortes stränder såg de första spanska conquistadorerna gå i land i slutet på 1400-talet, och här hittar man den första kyrkan som byggdes på La Palma och som skyddas av ärkeängeln Mikael. I skuggan av pergolan på torget España kan man låta fantasin flöda runt de här historiska händelserna samtidigt som man beundrar den dekorativa mosaiken som har hämtats från Sevilla. Efter vilopausen kan man promenera längs kustvägen som leder till Tazacortes branta kust.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
9
262
10045