Mazo

En turistby som andas hantverk

På sydöstra La Palma hittar man öns främsta hantverksby, Villa de Mazo. Det har den blivit på grund av det stora utbudet av traditionella hantverk, t.ex. dess berömda broderier, och på grund av att här bor flest konsthantverkare på hela ön. Den lilla historiska stadsdelen är trevlig att promenera i, och via de gamla stenlagda vägarna kan man njuta av La Palmas tradition och historia.

Turistattraktionerna i Villa de Mazo

Några få minuter från La Palmas flygplats erbjuder Villa de Mazo en mängd turistattraktioner. Torget är omgivet av vackra, klassiska byggnader, till exempel stadshuset. Hantverkstraditionen syns tydligt i museet Casa Roja där man kan köpa hantverkstillverkade produkter. Tack vare vandringsleder som är väl utmärkta kan besökare ge sig in i naturparken Cumbre Vieja och omge sig av dess natur. Det är även väl värt att besöka den arkeologiska parken och grottan Belmaco som är en djupdykning ner i grottmålningskonsten och La Palmas ursprungsbefolknings historia.

Archeological sites
Lookout
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Localidad
Mazo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
5
10
262
10045