Caleta de Sebo

En by i La Graciosa som andas lugn

Caleta de Sebo är kanske ett av de märkligaste vrårna på Kanarieöarna. Det är huvudorten på La Graciosa som är den enda bebodda ön i naturparken i Chinijoarkipelagen nordväst om Lanzarote. Från byn Órzola (norra Lanzarote) avgår dagligen båtar som på tjugo minuter tar besökare till den här stillsamma fristaden med vita hus och gator av röd sand där man kan gå barfota som en äkta Robinson Kruse. Man hittar lugn mitt i havet – en plats där man kan ladda sina batterier som har tömts av civilisationens snabba rytm.

Stränder med lugna vatten på La Graciosa

Nära Caleta de Sebo finns stranden La Francesa och lite längre bort hittar man La Cocina – båda har kristallklart och lugnt vatten och finkornig, vit sand. I Caleta de Sebo kan man hyra taxi-jeepar eller cyklar för att besöka de mest intressanta platserna på La Graciosa, men eftersom ön är relativt liten kan man gå till fots via leder. Efter att man har fyllt själen med energi finns det väl inget bättre än att fylla magen med den utsökta färska fisk som erbjuds i Caleta de Sebo.

Historical heritage
Arv
Restoration
Shop/shopping
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
8
9
262
10045