Tejeda by

Utflykt till landsbygden och Gran Canarias bergstoppar

Tejeda ligger vid Gran Canarias centrala högland och i det här området är mandeln viktig eftersom den är huvudingrediensen i de traditionella konditorivarorna. I ett landskap av raviner och i skuggan av klippan Nublo, som är en symbol för ön, andas den här byn lugn och charm. Det är en perfekt plats för en utflykt på landet, långt från buller och stress, där man kan låta sig förföras av bergstopparnas skönhet och naturen som är unik för den här delen av ön, och som är som balsam för själen.

Kärnan i en kanarisk traditionell by

Precis som i många lantliga byar på Kanarieöarna är kyrkan det centrala. På de intilliggande gatorna ligger enkla hus med vita väggar och tak av tegel. På framsidan finns små trädgårdar med blommor i krukor. Detsamma gäller för museet för traditioner, Museo de las Tradiciones, som är ett hus med traditionell arkitektur där man kan se hur man har levt i byn under hela dess historia. I lanthusen kan besökare njuta av några fridfulla och avkopplande dagar i Tejeda där man kan promenera runt på lederna eller känna solen i ansiktet när man tar sig ett dopp i utomhusbassängen.

Historical heritage
Arv
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045