Fataga

Upptäck charmen hos en liten by belägen mellan två raviner

De vackra bergen man skymtar från vägen som tar en till Fataga är ett tecken på att den här lilla byn, som ligger på södra Gran Canaria, inte bara är pittoresk. Det är en lugn och härlig vrå med små vita välbevarade hus, små, trånga gator och massor av blommor som pryder den här lilla byn som ligger högst upp i dalen med samma namn och som är omgiven av raviner, tallar och en lummig och unik palmlund .

Kamelutflykt i El Valle de Las Mil Palmeras – de tusen palmernas dal

Tegel, palmer, träbalkonger och bördig jord skymtar fram mitt i ett landskap där man lever utan jäkt, nästan som förr i tiden. Den som vill låta sig omslutas av den här atmosfären bör vandra runt i de stenlagda gränderna och besöka kyrkan San José, museet eller den gamla vattenkvarnen. För den som vill vara lite mer turistisk finns restaurangerna, souvenirbutikerna samt kamelutflykterna i de tusen palmernas dal. Det är en exotisk utflykt i ett landskap som erbjuder hisnande vyer.

Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
2
9
262
10045