Lantgården Puertito de Lobos

Fiskestugor på den lilla ön Lobos

Lo que fuera un refugio de lujo para lobos marinos se ha convertido en una de las visitas platserna på Fuerteventura. För att komma till den lilla ön Lobos, som ligger norr om Fuerteventura, behöver man bara ta en 20-minuters båttur från Corralejo. Efter tio minuters promenad från kajen kommer man till Puertito de Lobos som är en liten plats där det ligger vita fiskarstugor med blå dörrar. Det är dessutom den här orörda öns enda bebodda plats.

Naturliga pooler och en restaurang vid havet

Knappt ett tiotal hus utgör byns kärna och längre in avtar människornas närvaro och ersätts av den lilla öns orörda och vildvuxna landskap. Lantgården Puertito de Lobos är byggd på en paradisplats med vit sand och vulkanisk bergart. Tillsammans bildar de spektakulära genomskinliga, lugna, naturliga havsvattenpoolerna utmärkta platser om man vill snorkla eller njuta av dagen med familjen. Efter badet finns det inget bättre än att äta på Puertitos enda restaurang där man får en oslagbar utsikt över den lilla bukten.

Restoration
Localidad
La Oliva
Denna aktivitet måste bokas minst 5 dagar i förväg. Du kan boka här.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
4
9
262
10045