Lantgården Tiñor

Den minsta byn på El Hierro

Tiñor är den minsta byn på Kanarieöarnas minsta ö. Den här mycket pittoreska lantgården ligger på nordöstra El Hierro och den pittoreska miljön breder ut sig bland de välskötta traditionella husen som består av svart vulkanisk bergart och typiskt engelska platta tegelplattor. Den vita färgen på många av husen utgör en kontrast mot de gröna nyanserna i landskapet som omger byn. Tiñor ligger nästan undangömd bakom en sluttning ett par kilometer från El Hierros huvudstad och är ett inbjudande litet guldkorn.

En pittoresk lantgård där festtåget Bajada de la Virgen de los Reyes äger rum

Genom Tiñor går den berömda Bajada de la Virgen de los Reyes som är en av ögruppens viktigaste parader. För att komma till lantgården måste man vika av från vägen som går från Valverde mot San Andrés och El Pinar. Men det är värt att besöka den här pittoreska platsen som ser ut som ett perfekt vykort. För att upptäcka platsen är det bäst att parkera bilen, promenera i gränderna och beundra den rena och lantliga miljön. Att ta med sig kameran är ett måste.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
7
9
262
10045