El Pinar by

En lantlig by på El Hierro med oemotståndlig charm

Den vackra byn El Pinar är ingången till öns södra del. Så fort du har kört in på vägen som tar dig från huvudorten till den här byn kommer du att imponeras av det lantliga landskapet med små odlingar och ängar med fikon- och mandelträd. El Pinar angränsar till stora tallskogar och i de lägst belägna områdena finns ett vildvuxet och svårtillgängligt vulkanlandskap. Det är en by som har behållit den traditionella livsstilen på El Hierro som grundar sig i jordbruk, boskapsskötsel och hantverk.

Lanthus för att koppla av på El Hierro

Från utsiktstornet Tanajara får man en storslagen vy över byn El Pinar, sluttningen åt söder och det som kallas "mar de las Calmas" – ett marint reservat med lugna vatten. I det här utsiktstornet får man lust att ta sig till gatorna i Taibique eller Las Casa och känna det lugn som de utsöndrar. Många av bostäderna här har renoverats mycket omsorgsfullt och byggts om till lantliga inkvarteringar, vilka är perfekta för att få kontakt med sitt inre.

Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic info
Localidad
El Pinar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om ställets historiska och kulturella arv samt de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
7
9
262
10045