MTB-led på La Graciosa

Slinga längsmed bilvägar

La Graciosa, den största ön i skärgården Chinijo norr om Lanzarote, är en skyddad naturpark och ett perfekt område att ta sig fram i med cykel. Det är en dröm för vilken cyklist som helst att trampa längsmed öns vägar av vit sand och upptäcka dess vackra bukter och stränder med kristallklara vatten. För att bevara detta paradis där tiden tycks ha stått still, är det oerhört viktigt att enbart hålla sig till bilvägarna och de tre leder som leder cyklisten till öns mest symboliska platser och drömliknande landskap.

Tre leder för cyklister

Trots att ön är liten har La Graciosa mycket att erbjuda. Leden Corral-Punta de Cobre börjar på La Maretas slätt, tar sig runt bergen El Mojón och Amarilla och vidare mot nordvästkusten. Ett annat alternativ är att ta sig runt en slinga i norr, från Las Agujas till berget Bermeja och sedan till stranden Las Conchas eller byn Pedro Barba. Och om man inte vill lämna kusten, finns det en led som tar en fram och tillbaka längs med den imponerande stranden La Francesa som erbjuder underbar sand och kristallklara vatten.

Distance
78 km
Höjd
1498 m
Slope
2020 m
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
8
257
13
262
10045