MTB-led på nordvästra Fuerteventura

Cykelleder i Corralejo
Upptäck Fuerteventuras unika och karga landskap i lugn takt på denna slinga som börjar i nordväst och som binds samman med cykelleder som är utmärkta med informativa skyltar som förklarar omgivningens sevärdheter. Från den lilla byn Lajares, utgångspunkten, cyklar man längs med vulkaner tills man kommer till Corralejo, den största turistkärnan på ön och den bästa platsen för att se Tostóns fyr. Sedan bär det av västerut och efter en avstickare till Majanicho passerar man en mängd underbart vackra stränder och bukter medan man närmar sig El Cotillo.
Cykla runt berget Tindaya
Innan man sätter kurs mot nästa punkt på denna 79 kilometer långa tur, det heliga berget Tindaya, är det bäst att samla krafter för att trampa genom suggestivt vackra landskap som på nytt tar en tillbaka till kusten, till stranden Janubio i Puerto del Rosario. Sedan återvänder man på nytt runt Tindaya, denna gång österut. Från stigar till asfalt går denna led tills man kommer till trakten kring La Oliva och den pittoreska byn Villaverde, för att sedan leda tillbaka till början: Lajares.
Distance
70 km
Höjd
1728 m
Slope
1850 m
Restaurant
Localidad
Lajares

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
4
257
13
262
10045