Klättring på Tamadaba

400 leder bland tallskog nära Artenara

Gran Canarias främsta område för sportklättring ligger i självaste hjärtat av naturparken Parque Natural de Tamadaba, på öns norra del nära byn Artenara. I detta nästan orörda landskap finns några av Kanarieöarnas största bevarade tallskogar. Ett himmelrike för sportklättraren, där det finns runt 400 leder på skarpa klippblock utspridda bland raviner och skogar. De flesta ligger på medelsvår nivå och har en maxhöjd på 40 meter.

Välutrustade leder och campingområde

Alla lederna är välutrustade och även om majoriteten av dem ligger på medel eller svår nivå finnas det några på lättare nivå. Detta beror på att området ännu håller på att expanderas och att det hela tiden skapas nya rutter i områden på något längre avstånd. Det går att klättra här hela året, med undantag vintertid och på vissa specifika leder. Det är dessutom ett område där man kan campa, under förutsättning att skaffar tillstånd för detta som gäller för Gran Canarias miljöskyddsområde.

Localidad
Tamadaba

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
- Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
- Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
- Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
2
257
13
262
10045