Kitesurf i Salinas de Pozo

Ett läge för kitesurf med långa vågor

Salinas de Pozo är ett läge för kitesurf som ligger i Santa Lucía på Gran Canarias sydostkust. Det är ett perfekt läge för dem som gillar vågridning eftersom Salinas de Pozo har långa vågor med vägg och olika toppar. Området är mycket blåsigt och här råder en härlig surfstämning, särskilt mellan april och september när vågorna är som kraftigast och mest konstanta.

Perfekta vindar för de mest erfarna kitesurfarna

Det här läget rekommenderas endast för utövare på medel- eller expertnivå och de bästa vindarna för att kitesurfa i Salinas de Pozo är N-NO side-onshore. Man måste vara försiktig när man tar sig ner i och upp ur vattnet eftersom vågorna bryter kraftigt mot stenstranden. Lågvatten är den bästa tidpunkten att kitesurfa i Salinas de Pozo. Havsbottnen är av vulkanisk bergart.

Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045