Kitesurf på Playa de Sotavento

Kitesurf för alla nivåer bredvid Costa Calma

På sydöstra Fuerteventura i närheten av Costa Calma ligger Playa de Sotaventos läge för kitesurf. Här finns ett stort område för att utöva kitesurf och det är lämpligt för utövare på alla nivåer. Vindförhållandena tillsammans med de bekvämligheter och tjänster tillägnade kitesurfare som finns bredvid stranden, till exempel uthyrning och försäljning av utrustning, gör Playa de Sotavento till ett av de mest välbesökta lägena på Fuerteventura.

Ett läge som ingår i världscupen som anordnas av PWA

Det här läget är mycket populärt tack vare världscupen i vindsurfing och kiteboarding som hålls här varje år och som anordnas av PWA (Föreningen för professionella windsurfare). Vindarna på Playa de Sotavento är som kraftigast och mest konstanta under våren och sommaren och kan nå över 50 knop i nordostlig riktning. Trots att vågorna bryter mycket nära strandkanten över en sandbotten är det lätt att ta sig ner i vattnet, oavsett nivå.

Parking
Restaurant
Localidad
Sotavento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Släng inga föremål eller avfall i havet.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
4
259
13
262
10045