Cactualdea Park

Europas största kaktuspark

Sex meter – så hög är den högsta kaktusen i Cactualdea Park och det är utan tvivel stjärnan i bilderna från den här otroliga trädgården. De som besöker Europas största kaktuspark förvånas ofta över storleken på många av de fler än 1 200 arter som finns här. Den här 15 000 kvadratmeter stora och underhållande parken ligger i La Aldea de San Nicolás på västra Gran Canaria och det tar ungefär en timme att gå igenom den.

En kaktusträdgård med palmer, äkta aloe, påfåglar och sköldpaddor

I Cactualdea finns mycket mer än bara taggiga växter som har transporterats hit från exotiska platser som Madagaskar. Bland porlande vatten och precis efter amfiteatern leder ett utbrott från den konstgjorda vulkanen till trapporna som tar dig till den vackra trädgården. En lång stenbelagd väg tar dig genom kaktusträdgården där du kan upptäcka massvis av kaktusar som omges av palmer, äkta aloe och den inhemska törelarten. Här kan du även få syn på påfåglar, ankor, sköldpaddor och åsnor som är helt oberörda av allt som pågår runtomkring dem. Efter det är det dags att besöka grottan, äta tapas på uteserveringen eller köpa souvenirer.

Catering
Parking
Is accessible
Localidad
San Nicolás de Tolentino
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Använd installationerna på ett ansvarsfullt sätt och enligt anvisningar från centret.
- Använd papperskorgar och, om möjligt, sortera soporna. Släng inte cigarettfimpar på marken.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, belysning...).
Etiketter
Etiquetas
2
9
14 54805
262
262
10045