Concierto de FADO de Beatriz Felício

Tenerife

Evenemanget hålls

03 November 2023

Islas

Tenerife

Descripción del evento

"”Musik föddes med mig, ingen i min familj sjunger. Fado var inte den sortens musik som hördes hemma! Jag har sjungit ända sedan jag kan minnas, men när jag var sju år gammal såg jag en show av Amália Rodrigues på RTP och hörde Fado för första gången. Mina föräldrar berättar att jag stod mitt i rummet och försökte sjunga det jag hörde. Först förstod de inte min smak och min önskan att sjunga Fado, men jag sa snabbt till dem att jag ville bli Fado-sångare.”

I Fado-husen, som hon började besöka ett år senare, fick hon undervisning av sina äldre och valde sina stora referenser: Amália Rodrigues, Fernanda Maria, Teresa Tarouca, Lucília do Carmo, Ana Moura och Carminho. Därmed tog hon sina första steg i det som skulle bli hennes egen stil.

Idag sjunger hon i flera välkända Fado-hus: Mesa de Frades, Parreirinha de Alfama, Casa de Linhares – Bacalhau de Mollho, Fado Menor... Hon har medverkat i tv-program inklusive ""Uma Canção Para Ti"" 2011, ""Grande Prix de Fado” och “The Voice Portugal” 2015 och på “Festival da Canção” 2017. Vid 23 års ålder är Psykologi och Fado hennes stora passioner. Beatriz delar sin tid mellan studier, fadohus och konserter.

Hon sjunger med friskheten av en ung röst och skapar med en fot i traditionen en unik identitet som är hennes ensam! Hon förkroppsligar den nära framtiden för stora Fado såväl som dess traditionella rötter.
"

Kategori

Categoría del evento

Musik

Ålder

Pris

Vänligen kontrollera webbplatsen för event/biljetter

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React