Fito Paez

Gran Canaria

Evenemanget hålls

21 July 2023

Islas

Gran Canaria

Descripción del evento

"En musiker som inte behöver någon presentation. Fito Páez är en av de viktigaste exponenterna för argentinsk och latinamerikansk rock och spanskspråkig musik.
För rockälskare behöver han ingen presentation. Den argentinske sångaren Fito Páez återvänder hem, till Alfredo Kraus Auditorium.
Han beskrivs som ""den argentinska rockens trubadur"". Han är en argentinsk musiker, kompositör, pianist, filmregissör och sångare. Han var också medlem i den så kallade Rosarina trova. Rodolfo Páez, mer känd som Fito Páez, anses vara en av de viktigaste exponenterna för rock i sitt land, i hela Latinamerika och inom spanskspråkig musik.
Fito spelade in sitt första soloalbum: 'Del 63' 1984. Detta material fick inverkan på musik som hämtades från rock, jazz, tango och folklorekällor. Med texter som blundade för verklighetens landskap. Samma år spelade han också in sitt andra soloalbum med titeln ""Giros"", med vilket han befäste sin inspiration som artist och kompositör, särskilt i låtar som 11 och 6, Cable a Tierra och Yo vengo a ofrecer mi corazón. 1986 spelade Páez in Corazón Clandestino. En enda maxi med tre teman, inklusive La rumba del piano, tillsammans med den store brasilianske kompositören Caetano Veloso.
Erkänd som en av de nya solomusikerna med den största framtiden, gick han med i ett annat av argentinsk musiks monster: Luis Alberto Spinetta. Tillsammans arbetade de på ett projekt som såg dagens ljus i form av ett dubbelalbum som heter 'La, La, La'.
"

Kategori

Categoría del evento

Musik

Ålder

Pris

Vänligen kontrollera webbplatsen för event/biljetter

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React