SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Världens bästa klimat

Hur många gånger har vi inte fått höra att människorna från Kanarieöarna är öppna och glada? Och inte undra på det. Att bo i ett klimat med en medeltemperatur på 24 ºC utan iskalla vintrar eller för varma somrar spelar säkert roll. Stor roll.

Det finns vetenskapliga bevis på att vädret direkt påverkar våra känslor. Att känna solstrålarna på huden, andas ren luft, gå barfota i sanden eller titta på en stjärnklar himmel är ögonblick som fyller oss med livsenergi och stärker oss inuti.

Det är bara att fråga invånarna på Kanarieöarna.

De ord
som bäst
beskriver vädret
på Kanarieöarna
är ”semesterkänsla”
och ”gott humör”.

Maxi Biewer

Programledare på El Tiempo
Tyskland

Man kan gå
i shorts och
t-shirt och
njuta året
runt.

Liam Dutton

Meteorolog och programledare på meteorologicentralen El Tiempo
Storbritannien

Vädret på
Kanarieöarna är
ett väder man
blir glad av.

Minerva Piquero

Journalist och programledare på meteorologicentralen El Tiempo.
Spanien
/
Vitaminkick för vår
sinnesstämning
Den ljusa himlen och låga nederbörden ger långa och soliga dagar. Och det är allmänt känt att solljuset påverkar vårt sinnesstämning och våra kroppar positivt. En dag på Kanarieöarna är som en kapsel med D-vitamin, som är ett vitamin som vi producerar när vi utsätter huden för solljus och som är nödvändigt för att förebygga sjukdomar och för att må bra.
/
Det bästa klimatet
för dinsemester
/
En lång och hälsosam
tradition
Sedan antiken har Kanarieöarna varit kända för sitt klimats hälsosamma egenskaper. Flera sekler senare kommer besökare fortfarande från hela världen för att pigga upp sig. De behagliga temperaturerna, de ljusa dagarna, den rena havsluften och alla naturresurser gör Kanarieöarna till välmåendets paradis.
/
Livet under
bar himmel
Passadvindarna och den termiska inversionen som de skapar förhindrar att det bildas moln, vilket gör att det knappt regnar på sommaren och att det under vintern endast regnar i snitt tre dagar i månaden. På så sätt kan man leva livet under bar himmel och tillsammans med öarnas breda turistutbud och underhållning glädjas åt en uppsjö aktiviteter för att njuta på stranden, i bergen, i de frodiga skogarna eller i vattnet. Det är upp till dig!

Många undersökningar och miljontals turister från hela världen visar att Kanarieöarna har det bästa klimatet i världen. De ljumma och stadiga temperaturerna året runt, det låga antalet regndagar och de oändliga soltimmarna gör det till en välförtjänt utmärkelse.