Bujarén

En av de bästa orörda stränderna på La Palma
Många av invånarna har aldrig satt sin fot i den svarta vulkansanden. Trots det är den för många den bästa stranden på La Palma. På orten Garafía i norra delen, har Bujarén bekräftats vara ett av de resmål som mest tilltalar de modigaste, angelägna om att avsluta sina utflykter med återhämtande bad i Atlanten. Svårigheten att ta sig dit över en klippa, med en del sträckor som inte rekommenderas för personer med höjdskräck, ökar charmen för enklaven till vilken man kan ta sig med båt.
Bada i Garafía, på norra delen av La Palma
För att ta sig dit måste man först till Santo Domingo och sedan fortsätta på vägen till Porís. Denna väg slutar vid en parkering och en utsiktsplats över den branta kusten, den vilda oceanen och Los Roques, där perfekta vågor för surf skapas. Nedstigningen görs i jämte fotogeniska tabaibabuskar, en inhemsk planta, tills man kommer till sand som är rikligare sommaren. Även om man måste vara försiktig med vågorna är stället perfekt för att koppla av, inspireras och bada i rent vatten.
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Garafía
Prohibido el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
5
9
262
10045