Cala de Tacorón

Avkopplande bad i lugnt vatten med vulkanutsikt på El Hierro

El Hierro besitter en skatt du inte får missa. Trots sin lilla storlek förtjänar den sydliga viken Tacorón att bli betraktad som en skatt. Här du kan njuta av skärgårdens lugnaste vatten året runt. Det är inte för inte som man kallar havet här för Mar de las Calmas (det lugna havet). En oförglömlig plats där vattnets blå nyanser blandar sig med det svarta och vulkaniska samt det bruna och röda i sluttningen till berget El Julán. En orörd plats med finkornig flerfärgad sand där du kan njuta av avkopplande bad.

Strand och bad nära La Restinga på södra El Hierro

Det är lätt att ta sig till den här pärlan. Vägen som går till El Hierros södra udde viker av mot höger strax innan man kommer fram till kustorten La Restinga. En kort resväg väntar därefter till stranden och de naturliga poolerna, som är värda ett besök. När tidvattnet runnit undan blir viken ännu vackrare. En vulkangrotta bildas och ger skugga på den så annars soliga delen av ön med praktfulla solnedgångar. Havet bredvid de naturliga vattensamlingar är mycket inbjudande. Och samma gäller strandbarens vedugnsbakade pizzor.

Length
10 m
Parking
Restaurant
WC
Solo en verano
Aguas tranquilas
Localidad
El Pinar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matrester bidrar till förökningen av gnagare och vildkatter.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd inte tvål i duscharna som finns tillgängliga vid stränderna.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
- Husdjur är förbjudna på de flesta stränder. Kontrollera om de får följa med.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...) eller störande aktiviteter som bollekar.
7
9
262
10045