SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till
Kanarieöarna i december

December på Kanarieöarna betyder en varmare jul där man kan fira på uteserveringar och med konserter under stjärnorna, och självklart, ett litet dopp på stranden. Möjligen är det inte det mest traditionella julfirandet, men kanske är det dags för en ny tradition?
22° C
i genomsnitt

8 timmar
sol om dagen

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
En annorlunda
jul

Semester på vintern kan även kombineras med sol! Under din resa till Kanarieöarna kan du byta ut snögubbarna mot sandskulpturerna med julmotiv på Playa de Las Canteras på Gran Canaria, och när du ändå är där kan du passa på att bada på en av de bästa stadsstränderna i Europa. Om du är i Santa Cruz de Tenerife då får du helt enkelt inte missa julkonserten ute i det fria, en magisk kväll som har blivit till en klassiker under julhelgerna.

Playa de Las Canteras
En jul under solen
Restauranger

2
En eftermiddag med
shopping

Visste du att momsen på Kanarieöarna bara är 7 procent? Det är mycket lägre än resten av Europa och därför rekommenderar vi att du passar på under din julsemester att köpa dina klappar till bästa pris på öarnas shoppingcenter.

Du kan även besöka någon marknad ute i det fria – det finns en hel del tack vare det sköna klimatet – och där kan du hitta ett speciellt minne: lokalt hantverk, delikatesser från Kanarieöarna, smycken …

Marknader
Shoppingcenter

3
Skåda
stjärnfall

Från den 7 till 17 december kan du njuta av ett av årets mest lysande stjärnfall, Gemínidas.

För att se det behövs det inte något teleskop eftersom det går att skåda med bara ögat. Vi rekommenderar att man väljer en månfri dag och skådar stjärnfallet från ett av de tre starlight-reservaten, som är skyddade mot ljusföroreningar: La Palma, Fuerteventura och Tenerifes topp.

Stjärnskådning
Den mest stjärnfyllda himlen

Badkläder
elegant klädsel