SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

TRO ÅTER

MAGI

Kanarieöarna är fulla av magiska platser: lummiga lagerbladsskogar som verkar förtrollade, förhistoriska grottor med hundratals legender, vulkaner som anses vara heliga och många andra platser som ger öarna en särskild aura.

Därför, om du reser till Kanarieöarna kan du inte åka därifrån utan att lära känna alla dessa platser fulla av en fascination som gör dem magiska. Och vem vet, om du tror starkt på det kanske du till och med skymtar San Borondón, den åttonde Kanarieön, som enligt sagorna, sedan århundraden tillbaka, blir synlig och sedan försvinner någonstans i havet.

/
TENERIFFA
MYTOLOGI
OCH LEGEND

Kring Teneriffa kretsar många myter och legender. En av dem berättar, enligt guanche-mytologin, att det finns en djävul, Guayota, som levt instängd i Teide i flera århundraden. Enligt en annan kom sjörövaren som föddes i La Laguna, Amaro Pargo, att i atlantiska vatten ställas mot självaste kapten Svartskägg.

/
GRAN CANARIA
ARKEOLOGISK
RUNDVANDRING

De viktiga kulturella framsteg som nådde Gran Canaria under perioden med urinvånarna återges i den norra arkeologiska rutten, där du genom Cenobio de Valerón, la Cueva Pintada, och nekropolen Maipés kan vandra bland tusenåriga lämningar och på nära håll betrakta grottmålningar och gravstoder byggda på lava. Vid foten av Roque Bentayga kan du få veta mer om urbefolkningens magiska ritualer som utfördes i samband med vår- och höstdagjämningen.

/
LANZAROTE
MYT OCH ELD

Lanzarote betraktas som vulkanernas ö. Närma dig myten om Atlantis genom att dyka i dess djupa vatten, lär känna sagan om prinsessan Ico i Teguise eller upptäck, genom den vulkaniska naturen i Timanfaya, varför Lanzarote kallas för eldens och vattnets ö.

/
FUERTEVENTURA
DET MAGISKA
BERGET

Berget Tindaya, som också kallas ”det magiska berget”, ansågs av Fuerteventuras urinvånare vara porten till himlen. Därifrån kan du åka till det arkeologiska museet i Betancuria där du kan beskåda unika och mystiska föremål, eller beundra skönheten hos Antigua där “ljuset Mafasca” enligt sagorna uppstod för första gången.

/
LA PALMA
VACKER
OCH GÅTFULL

La Palma är skönhet och mystik i lika delar. I nationalparken Caldera de Taburiente kan du, förutom att njuta av dess fantastiska natur, beskåda den heliga närvaron av Roque Idafe, som folket auarita ansåg vara jordens axel. Vid Roque de los Muchachos hittar du grottmålningar och hällristningar som anses vara heliga.

/
LA GOMERA
NATUR SOM
I SAGORNA

Magin är närvarande över hela ön La Gomera, i form av dess natur. Det finns många sagor om andar och romantik som florerar i de lummiga skogarna i nationalparken Garajonay, eller vid Chorros de Espina, där det sägs att dess vatten har stor läkande förmåga.

/
EL HIERRO
HIMLAKROPPARNAS
MAGI

Himlen över El Hierro är så ren och klar att den erbjuder en av Europas bästa astronomiska möjligheter. Det är därför inte förvånande att öns tidigare invånare dyrkade stjärnorna genom sin konst. I området El Sabinar, kan du betrakta inristningarna i El Julán, genom vilka öns urinvånare avbildade sina religiösa övertygelser kring himlakropparna.